Aanmelden

U aanmelden voor een diagnostiektraject bij Het Diagnostiek Bureau kan door een mail te sturen naar contact@hetdiagnostiekbureau.nl. Vermeld hierin uw naam, telefoonnummer en uw klachten of hulpvraag. Of u kunt onderstaand formulier invullen. Wij streven ernaar om binnen 5 werkdagen contact met u op te nemen over uw aanmelding. Wij verzoeken u om voor uw aanmelding onderstaande inclusie-en exclusie criteria door te nemen.

U kunt u ook laten verwijzen door een professional in de zorg, bijvoorbeeld door een huisarts of andere psycholoog. Zij kunnen de verwijsbrief ook sturen naar contact@hetdiagnostiekbureau.nl of via zorgdomein een verwijzing maken. We nemen dan met hen contact op wanneer er vragen zijn en nemen met u contact op voor het maken van een afspraak.

Het Diagnostiek Bureau verleent psychodiagnostiek en coaching in de geestelijke gezondheidszorg. Hieronder wordt onder andere begrepen diagnostiek naar ADHD, ASS en intelligentie. Het Diagnostiek Bureau biedt tevens coaching trajecten aan gericht op ASS of ADHD. Daarbij richt Het Diagnostiek Bureau zich uitsluitend op volwassenen in de leeftijd 18-67 jaar met een hulpvraag gericht op psychodiagnostiek. 

Het Diagnostiek Bureau kiest er bewust voor om geen zorg te bieden aan cliënten
-Met een hulpvraag gericht op behandeling in plaats van psychodiagnostiek. 
-Met actuele (soft)drugs- en/of alcoholverslaving;
-Met zintuigelijke beperkingen als doof zijn, blind zijn, of doofblind zijn;
-Met psychose- of crisisgevoeligheid;
-Die de Nederlandse taal niet machtig zijn.

De cliënten van Het Diagnostiek Bureau zijn voornamelijk afkomstig uit provincie Groningen, maar aanmeldingen vanuit andere provincies worden ook in behandeling genomen. Zij moeten dan naar Groningen afreizen voor de aangeboden zorg.

Het Diagnostiek Bureau is niet elke dag telefonisch bereikbaar en heeft geen crisisdienst omhanden, hierdoor verwijzen wij cliënten bij sprake van crisis naar de eigen huisarts. Het Diagnostiek Bureau kan daarnaast geen overbruggingscontact bieden bij wachttijden.

Momenteel heeft Het Diagnostiek Bureau geen wachttijden.